Prins Ferry, prinses Linda en adjudant Andre
Feesten gaan we met de hele santekraam!
  
Het verhaal van...
In het kort de geschiedenis van K.V. DE GRIETHTREEJERS.

De Griethtreejers bestaan al bijna 55 jaar.
Dat het hen niet altijd voor de wind is gegaan is dat weten wij, maar het heeft ze wel sterker gemaakt. Toen de vereniging in september 1971 opgericht werd, was dat met eens kleine groep mensen. Maar met een goede basis. Zij die aan het begin stonden waren mensen met een verenigingshart. Al begon deze selecte groep klein, toch was er weer een karnavalsvereniging bij in Zevenaar. De Griethtreejers, zoals ze ingeschreven werden, dankt de naam voornamelijk aan de plaats binnen Zevenaar, waar altijd hun residentie heeft gestaan en nog staat. Eerst bij “Buitenlust”. Later, begin 2000, bij de “Griethse Poort”, waar men naar volle tevredenheid nog steeds vertoeft.

De Griethtreejers werd door de tijd groter en groter. Sinds het begin van de jaren tachtig werd de verenigingsonderscheiding uitgereikt voor verdienste. En dat gebeurt nu nog steeds ieder jaar. Ook is er voor jaren terug een eremetaal ontworpen voor een Grootvorst(in). Die wordt uitgereikt aan iemand binnen de vereniging die soms, zichtbaar (of niet), de vereniging, met raad en daad bijstaat, en alles altijd in het groter geheel bekijkt en boven de partijen staat.

In 2007 werd de eerste Henk Polman Briljant uitgereikt. De Treejers leverden de Stadsprins aan Zevenaar. Die Briljant zal bij levering van de Stadsprins uitgereikt worden aan een persoon – vereniging – stichting of instelling die zich heeft ingezet voor Zevenaar.

Zoals u ziet de Treejers blijven in beweging. Mocht u ons nu nog niet kennen, geen probleem. Laat ons kennismaken met respect naar en voor elkaar.


Langs deze weg willen wij alle sponsoren bedanken die ons, niet alleen nu maar door alle jaren heen, hebben willen helpen.
Ook sponsor worden? Stuur dan een email naar: sponsoring@degriethtreejers.nl.

 


©2023 K.V. De Griethtreejers - Contact