IN HET KORT DE GESCHIEDENIS VAN K.V. "DE GRIETHTREEJERS"

De Griethtreejers gaan alweer hun 40ste jaar in. Dat het hen niet altijd voor de wind is gegaan is dat weten wij, maar het heeft ze wel sterker gemaakt. Toen de vereniging in september 1971 opgericht werd, was dat met eens kleine groep mensen. Maar met een goede basis. Zij die aan het begin stonden waren mensen met een verenigingshart. Al begon deze selecte groep klein, toch was er weer een karnavalsvereniging bij in Zevenaar.De Griethtreejers, zoals ze ingeschreven werden, dankt de naam voornamelijk aan de plaats binnen Zevenaar, waar altijd hun residentie heeft gestaan en nog staat. Eerst bij “Buitenlust” (info red.BJ). Later begin 2000 bij de “Griethse Poort”, waar men, naar volle tevredenheid, nog steeds vertoeft.De Griethtreejers werd door de tijd groter en groter.In het begin jaren tachtig werd de verenigingsonderscheiding uitgereikt voor verdienste. En dat gebeurt nu nog steeds ieder jaar.Ook is er voor jaren terug een eremetaal ontworpen voor een Grootvorst(in). Die wordt uitgereikt aan iemand binnen de vereniging die soms, zichtbaar (of niet), de vereniging, met raad en daad bijstaat, en alles altijd in het groter geheel bekeek en boven de partijen stond of staat.Op een gegeven moment werden plannen gemaakt om hand en span diensten voor de vereniging te doen. Ook kwamen in datzelfde jaar hofdames op de troon. Dit alles gebeurde toen “Stadsprins Henkus 1” over Zevenaar en deGriethtreejers regeerde.

Omdat de Griethtreejers u al meer dan 40 jaar bestaat is het dus niet ondenkbaar dat er een erelid op de troon zit. Dat is dus nog een Treejer van het eerste uur. En dat zegt genoeg.Dus een groeiende vereniging met haar eigen wel en wee.Toen wij in het verleden, maar met name in 2002-2003, onze oprichter en zij, die daarna jaren bestuurder waren, in nog geen 4 maanden verloren, was dat een groot verlies en een zeer moeilijke tijd.Mede daardoor werden “de Vrienden van” opgericht. In 2007 werd de eerste Henk Polman Briljant uitgereikt. De Treejers leverende de Stadsprins aan Zevenaar. Die Briljant zal bij levering van de Stadsprins uitgereikt worden (info red.) aan persoon – vereniging – stichting of instelling die zich heeft ingezet voor het Zevenaarse in het algemeen en Liemerse of daarbuiten


Zoals u ziet de Treejers blijven in beweging. Mocht u ons nu nog niet kennen, geen probleem. Laat ons kennismaken met respect naar en voor elkaar. 

Ik zeg U tot ziens!